packaging made awesome. packaging made easy…

Geen tijd om aan de slag te gaan met je verpakkingen? Of weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? I’m here to help.

Met het ontwikkelen van een te gekke verpakking van A tot Z, of juist het verbeteren van jouw bestaande verpakkingen. Zodat jouw merk kan groeien.

let me do the work.
you sit back, relax and be amazed.

Je kan bij mij terecht voor alles wat met verpakkingen te maken heeft:

EEN VERPAKKING VAN A TOT Z

Van het eerste creatieve ontwerp van jouw verpakking tot en met technische tekeningen, drukken en bestellen, ik kan het voor je regelen!

Geen gedoe met verschillende partijen of leveranciers. Lekker makkelijk, je hebt één aanspreekpunt en het hele proces onder een dak.

2D EN 3D VERPAKKINGS-ONTWERP

Een grafisch ontwerp, een fysieke verpakking op maat, of juist allebei? Ik kan het voor je maken!

Met veel kennis van materialen en productietechnieken en vormgeving ontwikkel ik voor jou een te gekke verpakking. Een die mooi én functioneel is. Die voldoet aan alle verschillende wensen van marketing, productie, logistiek toeleveranciers en retailers.

VERPAKKINGEN OPTIMALISEREN

Heb jij al verpakkingen maar wil je besparen op transportkosten? Minder schade aan jouw producten? Of overstappen naar duurzamere materialen? De mogelijkheden om te verbeteren zijn eindeloos!

Ik kijk kritisch naar jouw verpakkingen en processen om ze nóg beter, slimmer, handiger, mooier of goedkoper te maken.

Waar mag ik jou mee helpen? 

hey leanne, ik wil graag…

Een nieuwe verpakking ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een verpakking houd ik rekening met jóuw product en proces. Jouw verpakking moet functioneel zijn, je product beschermen en makkelijk te verwerken zijn. En het liefst is hij ook nog een beetje betaalbaar. Door mijn technische kennis slim in te zetten kan ik dit voor je realiseren.

Ik ontwikkel een verpakking op maat, rekening houdend met materiaalsoorten, verwerking, functionaliteit en het logistieke proces. Aan een verzendverpakking worden bijvoorbeeld hele andere eisen gesteld dan aan een retailverpakking.

Met 10 jaar ervaring in verpakkingsontwikkeling heb ik een uitgebreid netwerk aan leveranciers opgebouwd. Ik zoek altijd de beste leverancier voor jouw nieuwe verpakkingen. En heb je al een eigen leverancier? Dan werk ik daar graag mee samen!

Ik kan je o.a. helpen met een:

 • Productverpakking
  • Een eenvoudig doosje op maat
  • Een doosje, helemaal afgestemd op jouw wensen en product
  • Een giftbox of geschenkverpakking
  • Een wikkel, etiket of ander type kartonnen verpakking
  • Een totaalontwerp voor jouw productverpakking
 • Verzendverpakking / E-commerce verpakking:
  • Een mooie verzenddoos voor je product, eenvoudig of juist full-color bedrukt
  • Een custom verzendverpakking, bijvoorbeeld een doos met insert om je product mooi op zijn plek te houden
  • Een papieren verzendzak voor kleding als alternatief voor de standaard plastic verzendzakken
  • Een toffe verzendverpakking voor productabonnementen, zoals scheermesjes of koffie.
  • Bedrukte tape of andere toffe branding om jouw verzendverpakking helemaal af te maken
 • Transport- of retailverpakking
  • Een SRP (Shelf Ready Packaging – presentatieverpakking voor in de winkel) voor meerdere productverpakkingen, helemaal afgestemd op jouw merk en verkoopkanaal
  • Een omdoos voor meerdere productverpakkingen, afgestemd op jouw logistieke proces

En zoek je nou nét wat anders? Neem even contact met me op en ik kijk wat ik voor je kan doen!

Een grafisch ontwerp voor mijn verpakking

Jij hebt al een te gek merk, een uitstraling die staat als een huis! En je wil graag een verpakkingsontwerp dat hier helemaal bij past. 

Ik maak een grafisch ontwerp, helemaal op maat voor jouw product. Een goed ontwerp onderscheidt jouw product van de concurrentie, past helemaal bij jouw merkwaarden en communiceert duidelijk de eigenschappen van het product. 

En natuurlijk wil je ook dat de echte verpakking net zo mooi wordt als het ontwerp op je beeldscherm. Ik zorg er voor dat jouw verpakkingsontwerp optimaal is afgestemd op het drukproces. Hiervoor selecteer ik de beste drukkers voor jouw verpakking of ik werk samen met jouw eigen leverancier. Spetterend eindresultaat gegarandeerd!

Ik help je graag met:

 • Een grafisch ontwerp voor je productverpakking (een doosje, een label, een wikkel etc..)
 • Het ontwerpen van een verpakking voor een nieuwe smaak of variant
 • Een grafisch ontwerp voor je Shelf Ready Packaging of omdoos
 • Een opvallende e-commerce verpakking
Mijn bestaande verpakking verbeteren

Jouw verpakking is al een tijdje op de markt en inmiddels wel toe aan vernieuwing. Of misschien is je bedrijf inmiddels zo gegroeid dat er hele andere eisen worden gesteld aan de verpakking. Ik kijk graag met je mee waar we jouw verpakking of proces kunnen verbeteren.

Hierbij kan je denken aan:

 • Kritisch kijken naar de gebruikte materialen: Voldoen deze wel? Kunnen we hier kosten besparen of een betere uitstraling mee neerzetten?
 • Het optimaliseren van de druktechnieken en kleuropbouw van je verpakking: Soms kunnen met kleine aanpassingen flinke voordelen worden behaald. Of misschien zijn je aantallen zo hard gegroeid dat een andere druktechniek goedkoper is.
 • Het (gedeeltelijk) automatiseren van je verpakkingslijn: De meeste merken zijn ooit begonnen met een paar producten en verpakkingen op een zolderkamertje. Maar als de aantallen inmiddels flink gestegen zijn kan het voordelig zijn om (een gedeelte van) je proces te automatiseren. Dit kan flinke besparingen opleveren op de kosten van je verpakking en personeel.
 • Het optimaliseren van de verpakking voor het logistieke traject: Passen jouw productverpakkingen perfect in een omverpakking? En passen deze omverpakkingen perfect op een pallet? Een paar milimeter verschil in je verpakking kan er zo voor zorgen dat er vele procenten meer verpakkingen op een pallet passen. En dit scheelt natuurlijk in de hoeveelheid transport. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu!
 • Het verminderen van transportschade: Heb je veel last van transportschade? Dat is natuurlijk zonde van al jouw mooie producten. Met een verpakking geoptimaliseerd voor jouw proces voorkom je transportschade en onnodig productverlies.
Iemand die me helpt met alle verpakkings-dingen in mijn bedrijf

Herken je dat? Dat de verpakkingen voor jouw product eigenlijk altijd iets zijn wat je ‘er ook nog even bij doet’?

Hoe fijn zou het dan zijn als je in je bedrijf iemand hebt die helemaal gespecialiseerd is in verpakkkingen en je al dit werk uit handen kan nemen? Iemand die kritisch kijkt naar jouw verpakkingen en deze waar mogelijk optimaliseert voor jouw proces. Iemand die de weg kent in de wereld van verpakkingen waardoor projecten opeens een stuk sneller en soepeler verlopen… Klinkt goed he?

Ik werk graag één of meerdere dagen per week met jullie samen aan lopende zaken of juist een specifiek verpakkingsproject. Dit kan bij jullie op kantoor, maar ook vanuit mijn eigen studio.

Voor langer lopende samenwerkingen hanteer ik een interessant tarief. Informeer naar de mogelijkheden.

Een duurzame verpakking

Verpakkingen en duurzaamheid zijn tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Maar wat is nou echt een duurzame verpakking? Een verpakking van bioplastic? Een verpakking met een FSC-keurmerk? Geen verpakking…?

Een duurzame verpakking gaat verder dan het verpakkingsmateriaal alleen. Het verkleinen van jouw verpakking waardoor er bijvoorbeeld 2x zo veel producten op een pallet gaan is ook verduurzaming van je proces! Dit betekent uiteindelijk minder verpakkingsmateriaal, minder transport en dus minder CO2 uitstoot.

Voor een duurzame verpakking zijn alle aspecten van het product en proces geoptimaliseerd. Als we jouw verpakkingen gaan verduurzamen kijken we o.a. naar:

 • De bescherming van jouw product
 • Materiaalbesparing
 • Hernieuwbare en recyclebare materialen
 • Een zo efficiënt mogelijk logistiek proces
 • Design for recycling

Verwacht geen kant en klaar verpakkingsalternatief in bijvoorbeeld bioplastic, maar een optimalisatie van je verpakking en proces op meerdere vlakken.

Vertel me waar ik jou mee kan helpen…

the difference between ordinary and extraordinary is that little extra

Een fijne samenwerking is voor mij de basis van een succesvol ontwikkelingstraject! Maar voordat jij jouw verpakkingen uit handen geeft, is het natuurlijk fijn om te weten wat je van onze samenwerking kan verwachten:

PERSOONLIJK

Ieder merk is anders. Ieder product is anders. Ieder proces is anders. 

We beginnen met een persoonlijke intake. We bespreken de wensen voor jouw verpakking: Waar ben je naar op zoek? Hoe ziet je verpakkingsproces er nu uit? Des te meer informatie, des te gerichter ik aan de slag kan!

Op basis van jouw informatie maak ik ook altijd een offerte op maat. Helemaal afgestemd op jouw vragen.

FULL SERVICE

In onze samenwerking ben ik jouw rechterhand voor alles wat met verpakkingen te maken heeft.

Ik zorg er voor dat alles van A tot Z wordt geregeld, zodat je er zo min mogelijk omkijken naar hebt. Je hebt altijd één aanspreekpunt en kan bij mij terecht met al je vragen. Een fijne samenwerking is voor mij de basis van een succesvol ontwikkelingstraject!

 

TAKE IT EASY

Ik houd het graag praktisch, simpel en gezellig. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Geen ellenlange voorwaarden of uitgebreide strategieën… Verwacht praktische oplossingen en een fijne, relaxte samenwerking!

Samenwerken? Leave me a message!

“Leanne doet net dat beetje extra, waardoor je zeker weet dat je in goede handen bent”

“Professioneel, gestructureerd en super creatief. Leanne doet net dat beetje extra, waardoor je zeker weet dat je bij haar in goede handen bent als het om je verpakkingen gaat. Ze heeft zelfs het drukken van onze verpakkingen begeleid aan de pers, zonder dat we hierom hadden gevraagd. Passie voor haar vak, zonder twijfel!”

– Nevil, eigenaar Natural Heroes –

let’s talk about money.

Je wil natuurlijk graag weten wat die mooie, nieuwe verpakking gaat kosten. Hieronder staan een aantal mogelijkheden en prijzen om je een eerste indruk te geven. Maar er kan natuurlijk nog veel meer! Uiteindelijk maak ik voor jou altijd een offerte op maat.

De genoemde prijzen zijn voor de ontwikkeling van de verpakking en excl. het drukwerk zelf.

een verpakking op maat

Jij wil je echt onderscheiden op het schap, of klanten een te gekke ‘unboxing experience’ bezorgen. Dan ontwikkel ik een verpakking helemaal afgestemd op jouw wensen, product en proces.

Een doosje op maat, een verzenddoos met een interieur voor jouw product, een doosje met een bijzondere opening of venster… Ik ontwikkel het van A tot Z voor je.

Een eigen verpakkingsvorm is al interessant vanaf ongeveer 5000 stuks.

Combineer dit pakket met een grafisch verpakkingsontwerp voor een totaaloplossing van A tot Z!

meest gekozen!

grafisch verpakkings-ontwerp

Een verpakking die opvalt in het schap en jouw unieke verhaal vertelt, dat is wat je zoekt! 

Ik maak een te gek grafisch ontwerp (de bedrukking) voor jouw verpakking, helemaal passend bij jouw merk en uitstraling. 

Van een eerste creatief ontwerp tot kant en klare files voor de drukker. Ik verzorg het hele ontwerptraject van A tot Z.

Voor deze optie kan ik werken met jouw eigen, bestaande verpakkingsvorm. Of combineer het met ‘een verpakking op maat’ voor een totaaloplossing van A tot Z!

jouw eigen verpakkings-specialist

Wil je besparen op transportkosten? Minder schade aan jouw producten? Overstappen naar duurzamere materialen? De verbetermogelijkheden zijn eindeloos!

Ik ga aan de slag met jouw verpakkingen om ze nóg beter, slimmer, handiger, mooier of goedkoper te maken. Of ik sluit aan bij een lopend verpakkingsproject.

Perfect als je al bestaande verpakkingen hebt en deze naar ‘the next level‘ wil tillen.

vanaf €1495

vanaf €2095

vanaf €80 p/u

een verpakking op maat

Jij wil je echt onderscheiden op het schap, of klanten een te gekke ‘unboxing experience’ bezorgen. Dan ontwikkel ik een verpakking helemaal afgestemd op jouw wensen, product en proces.

Een doosje op maat, een verzenddoos met een interieur voor jouw product, een doosje met een bijzondere opening of venster… Ik ontwikkel het van A tot Z voor je.

Een eigen verpakkingsvorm is al interessant vanaf ongeveer 5000 stuks.

Combineer dit pakket met een grafisch verpakkingsontwerp voor een totaaloplossing van A tot Z!

meest gekozen!

vanaf €1495

grafisch verpakkings-ontwerp

Een verpakking die opvalt in het schap en jouw unieke verhaal vertelt, dat is wat je zoekt!

Ik maak een te gek grafisch ontwerp (de bedrukking) voor jouw verpakking, helemaal passend bij jouw merk en uitstraling. 

Van een eerste creatief ontwerp tot kant en klare files voor de drukker. Ik verzorg het hele ontwerptraject van A tot Z.

Voor deze optie kan ik werken met jouw eigen, bestaande verpakkingsvorm. Of combineer het met ‘een verpakking op maat’ voor een totaaloplossing van A tot Z!

vanaf €2095

jouw eigen verpakkings-specialist

Wil je besparen op transportkosten? Minder schade aan jouw producten? Overstappen naar duurzamere materialen? De verbetermogelijkheden zijn eindeloos!

Ik ga aan de slag met jouw verpakkingen om ze nóg beter, slimmer, handiger, mooier of goedkoper te maken. Of ik sluit aan bij een lopend verpakkingsproject.

Perfect als je al bestaande verpakkingen hebt en deze naar ‘the next level‘ wil tillen.

vanaf €80 p/u

waar kan ik jou mee helpen?

Hey LOFT Packaging & Design,

contactgegevens

Leanne Pieters
+316 197 701 12
leanne@loftpackaging.nl

Tijdelijk geen bezoekadres

bedrijfsgegevens

KVK: 74167243
IBAN: NL19 KNAB 0258 6258 13

openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 9:00 – 17:00